Goed nieuws van geautoriseerde wederverkopers, voor degenen die hebben overwogen om een ​​nieuw Rolex-horloge te kopen: in deze dagen heeft Rolex aangekondigd (en bewezen) dat op alle horloges na verkoop vanaf 1 juli 5 jaar garantie zal worden verleend, 2020. Als u in de afgelopen twee jaar al een Rolex-aankoop heeft gedaan, wat betekent dat u begint van 1 juli 2013 tot 30 juni 2020, is dit een kans dat u deze belangrijke kans op een upgrade niet wilt missen: als u Als u in deze periode Rolex-horloges koopt, krijgt u 1 jaar extra garantie zonder extra kosten, nu uitgebreid tot twee van de oorspronkelijke kwaliteitsgarantieperiode van drie jaar. U vindt dit terug in alle horloges van de Oyster- en Cellini-familie.

Rolex voerde deze upgrade uit op zijn eigenaardige ‘Rolex-manier’, zonder er al te veel ophef over te maken – in feite deed de verklaring het alleen aan retailers, en niet aan de marketing rolexs van het merk, noch rechtstreeks aan leden van de nieuwspers . En terwijl we wachten op bevestiging van deze informatie door replica horloges kopen Rolex (Rolex heeft dit nieuws bewezen aan aBlogtoWatch), hebben we contact gezocht met erkende Rolex-boetieks en hebben we de autoriteit van dit nieuws bewezen. Zelfs met deze ongebruikelijke manier van aankondigen is deze upgrade een zeer belangrijke: het feit dat alle horloges die Rolex maakt (naar verluidt ergens tussen de 800.000 tot een miljoen horloges die jaarlijks worden gemaakt) zijn inbegrepen, impliceert een opmerkelijke belofte en een buitengewoon sterk vertrouwen in de kwaliteit van hun product.
Afbeeldingen door Owen Davies van Xupes. com voor aBlogtoWatch
Door van de vorige twee te veranderen in een volledige garantie van vijf jaar op al zijn producten, kunnen we zeggen dat Rolex een nieuwe industriestandaard zet – als ze het voor slechts een paar collecties of een handvol modellen hadden aangeboden, zou dat aantoonbaar een andere situatie. Maar door bijna een miljoen horloges per jaar te produceren en ze te ondersteunen met een dergelijke kwaliteitsgarantieperiode, wordt het gevoel versterkt dat een luxe Zwitsers uurwerk kan worden gekocht als een item dat de eigenaar zijn hele leven zal vergezellen.
Wat hun concurrentie betreft, biedt Omega hun horloges met coaxiale beweging uitgerust met een kwaliteitsgarantieperiode van 4 jaar, terwijl niet-coaxiale horloges nog steeds worden verkocht met een kwaliteitsgarantie van 2 jaar. Breitling biedt ook een kwaliteitsgarantieperiode van 2 jaar voor al hun horloges, met uitzondering van de modellen die zijn uitgerust met een fabricagekaliber, die ook een kwaliteitsgarantieperiode van 5 jaar krijgen.

Misschien nog interessanter is het feit dat Rolex nu ook beweert officieel een serviceperiode van 10 jaar aan te bevelen voor zijn horloges, meer dan 3 keer de vorige serviceduur. Dit betekent ongetwijfeld enorme besparingen, aangezien het aantal vereiste periodieke onderhoudsbeurten (gebruikt om smeermiddelen te vervangen en onderdelen op overmatige slijtage te controleren) wordt teruggebracht tot een derde van het vorige aantal. Dit geeft niet alleen aan hoe replica horloges rolex zijn producten heeft ontwikkeld op een manier die hun betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn heeft verbeterd, maar ook hoe het vertrouwen van Rolex in de duurzaamheid van zijn horloges heeft geleid tot iets dat enorm ten goede komt aan de eindconsument.
Er is een tendens dat de meeste andere luxe horlogemakers geneigd zijn aan te dringen op een kwaliteitsgarantie van één of twee jaar, en een after-sales service van 3 jaar voorstellen. Tegenwoordig zien we dat velen van hen verschillende wijzigingen aanbrengen om het tempo van Rolex bij te houden en hun positionering op een out-of-the-blue niveau te houden.